Befejeződött az illegális hulladéklerakók ellen telepített kamerák telepítése Sülysápon

Sülysáp 20,6 millió forint támogatást nyert el a Tisztítsuk meg az Országot!” Projekt keretében, amiből 12 helyszínen 36 kamera került elhelyezésre az elmúlt hetekben város több pontján.

Az Innovációs és Technológiai Minisztérium és az IFKA Közhasznú Nonprofit Kft. által biztosított 100%-os támogatású pályázatra még 2020 őszén nyújtotta be igényét az önkormányzat. A pályázat célja a település több pontján, rendszeresen gondot okozó illegális szemétlerakók környezetének megfigyelése és így az elkövetők beazonosítása és megbüntetése.

A kamerák többsége a DIGI Kft. szolgáltatása elindításakor az önkormányzat által kiépíttetett sötétszál-végpontokon kapcsolódik a hálózatra, amik a polgármesteri hivatalban elhelyezett fejegységben futnak össze. A kamerák képét a rendszer eltárolja, így az elkövetőket utólag be lehet azonosítani. A beruházás során minden kamerához kiépítették a szükséges áramellátást és a csatlakozáshoz szükséges optikai jelátalakítókat is. A telepítést és az üzembe helyezést Péter Zoltán E.V. végezte el.

A kamerák helyeinek meghatározásakor az önkormányzat különös figyelmet fordított a rendőrség által javasolt, ún. települési belépési pontok megfigyelésére is, amivel hatékonyabban felderíthetők az elkövetők, de a – sajnos – mindennapi tapasztalat alapján „nem volt nehéz” megtalálni azokat a pontokat, ahol visszatérő probléma az illegálisan elhelyezett hulladék. Így kerültek ki a kamerák a Rákóczi, Kossuth, Kókai, Új utcákba, a Dányi út és a Katona József utca kereszteződéséhez, a Besnyői és Laky dűlőbe, a Szél utcába, a Szőlő és Sági utcák találkozásához, valamint a csillagdához a régi úri úton.

Sülysáp Város Önkormányzata éves szinten közel ötmillió forintot költ az illegálisan elhelyezett szemétkupacok összegyűjtésére és elszállítására. A most kiépült kamerarendszer jelentősen csökkenti majd a lerakott hulladék mennyiségét és a felszámolás költségeit.

(Sulysap.hu)

Megosztás:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest

Az Ön hirdetésének helye

(365 x 270 px)
Hírek
Kategóriák

Hírlevél

Iratkozzon fel hírlevelünkre:

HelloKóka.hu