Információk a sülysápi orvosi ügyeletről

Az Önkormányzat által, az orvosi ügyeleti feladatok ellátására megkötött szerződés 2021.06.30-án lejár, ezért új beszerzési eljrást kellett lefolytatni a betegellátásra, a július elseje utáni időszakra vonatkozóan.

A megfizethető ellátás érdekében a Tápió-vidék 13 települése együttműködés keretében szervezi már évek óta az ügyeleti szolgáltatást. Ez a jövőben is így lesz.

Az ügyelet központja Nagykátán lesz és egy úgynevezett ügyeleti alközpont működik még a térségben  – Sülysápon.

A május elején kiírt nyílt közbeszerzési eljárás keretében a megjelölt határidőre egy darab ajánlat érkezett be. Az ajánlatot az Inter-Ambulance Egészségügyi és Szolgáltató Zártkörűen Működő Részvénytársaság (a jelenlegi ügyeleti szolgáltató) nyújtotta be.

Az ajánlattevő a Nemzeti Egészségbiztosítási Alapkezelő által nyújtott finanszírozáson felül további 56 Ft/lakos/hó önkormányzati finanszírozásra is igyént tart. Ez Sülysápra vonatkoztatva mintegy 5,7 millió Ft-os éves finanszírozási igényt jelent.

Az ajánlatnak megfelelő tartalommal kiegészített szerződést az önkormányzatok a jövő hét folyamán írják alá.

MIndez azt jelenti, hogy a lakosság oldaláról semmi nem változik júliustól:

– Sülysápon az orvosi ügyelet ellátása hétköznap 16.00 órától másnap reggel 8.00 óráig, munkaszüneti – és ünnepnapokon pedig 24 órábantörténik, a már megszokott Losonczi utcai helyszínen.

– FONTOS, hogy az ügyeleti ellátást elsősorban telefonon (+36-29-440-074 ) keressük fel, és ne az ügyelet helyszínén, hiszen a területi ellátás miatt a személyzet legtöbbször nem a rendelőben tartózkodik, és csak a háziorvosi ellátásban nem intézhető ügyekben vegyük igénybe. Súlyos, akár életveszélyes helyzetekben pedig azonnal a mentőket értesítsük (112).

– Az ügyeletet Sülysápon továbbra is 1 orvos, 1 ápoló és 1 gépkocsivezető látja el.

(Sulysap.hu)

Megosztás:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest

Az Ön hirdetésének helye

(365 x 270 px)
Hírek
Kategóriák

Hírlevél

Iratkozzon fel hírlevelünkre:

HelloKóka.hu