2023. december 08. 12:13

Ingázók figyelmébe: a BKK szerdától tanszüneti menetrendet léptet életbe

Az óvodák és az iskolák ideiglenes bezárása miatt szerdától a közösségi közlekedési járatok tanszüneti menetrend szerint közlekednek – közölte a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) hétfőn az MTI-vel.

A koronavírus-járvány harmadik hulláma miatt hétfőtől bevezetett újabb intézkedéseket figyelembe véve a BKK megkezdte a felkészülést a tanszüneti menetrend bevezetésére, amely várhatóan két lépcsőben valósul meg – olvasható a közleményében. Mint írták, az óvodák és az iskolák bezárása miatt a budapesti járatokon várhatóan tovább csökken az utasforgalom.

A tanszüneti menetrend nem minden járat esetében tartalmazza a 20 óra utáni kijárási korlátozás miatt jelenleg is alkalmazott járatcsökkentéseket, ezért március 16-ától néhány vonalon az esti időszakra vonatkozóan újabb menetrend-változás várható – közölte a BKK.

“Ezzel a megoldással a BKK a lehető leggyorsabban reagált a kormányzat által csütörtökön bejelentett korlátozásokra”

– hangsúlyozták.

A BKK felhívta a figyelmet arra is, hogy a megállóhelyeken a világoskék alapszínű menetrendeket kell keresni, és érdemes a FUTÁR utazástervező segítségével tájékozódni az indulási időpontokról. A közleményben tudatták azt is, hogy a BKK Ügyfélközpontok és a BKK jegy- és bérletpénztárak nyitvatartásában nem várható változás, a szokásos módon üzemelnek. A személyes érintkezés elkerülése érdekében a BKK azt javasolja, hogy ügyfelei éljenek a különböző mobilapplikációkban elérhető elektronikus bérletek és napijegyek vásárlási lehetőségével, amelyek esetén nemcsak a vásárlás folyamata, de az utazás alatti használat is biztonságos. A mobiljegy-alkalmazáson keresztül történő vásárlásról minden megtudható a https://bkk.hu/mobiljegy/ oldalon – írták.

A közlemény szerint a bérletek érvényességi ideje – ellenkező kormányzati vagy fővárosi intézkedésig – most sem változik. A BKK kiemelte, járatai továbbra is biztonságosak, szolgáltatóik a járvány kezdete óta naponta fertőtlenítik a járműveket.

(MTI)

HÉT NAPOS ELŐREJELZÉS KÓKA
HelloKóka.hu

A WP Statistics plugin nem található vagy nem aktív.