Kulturális nyitás Hatvanban

Május 17-től fokozatosan nyitnak a kulturális intézmények is Hatvanban. Ahhoz, hogy ezek bármelyikébe beléphessünk, mindenképp szükség van a védettségi igazolványra, 18 év alattiak pedig kizárólag védettségi igazolvánnyal rendelkező felnőtt felügyeletével látogathatják ezeket az intézményeket.

Hatvani Galéria május 18-án nyitotta meg kapuit, május 19 én, szerdán még nyitva van, de legközelebb pünkösd után nyitnak ki. Jelenleg még a novemberben megnyitott magyar tájak témájú kiállítás képeivel várják a mai napon az érdeklődőket. Pünkösd után pedig új időszaki kiállítással készülnek.

A hatvani Grassalovich Művelődési Házban és annak udvarában védettségi igazolvánnyal tíz főig május 17-étől megtarthatóak a klubfoglalkozások is, így például a 27 féle klubfoglalkozás közül a rajz-, és a sakkszakkör tagjait is visszavárják (ezek esetében alacsony a csoportlétszám). Június elsejétől táborokat is szerveznek, nagyobb nyitásra június végén számítanak a múzeumok éjszakájával.

Újra látogatható  a Széchenyi Zsigmond Vadászati Múzeum is.

A múzeumok, kiállítások; a helyi közösségek életének újraindulásával fokozatosan pezsdül majd fel a helyi kulturális élet is.

Április 24-én megnyithattak a teraszok, majd a vendéglátóhelyek belső terei is a védettségi kártyával rendelkezők számára.

Megnyitott a Markovits Kálmán Uszoda is, és a Hatvani Strandfürdőnél is készülődnek a június 14-ei nyitásra. Az úszni vágyókat reggel 6 órától várják, 9 óráig van lehetőség a lakosoknak úszásra; utána pedig este hét órai nyitvatartással várják a strandolni vágyókat. Kánikula esetén hőségriadónál 20 óráig tart majd nyitva majd a strand. A fürdőket is védettségi igazolvánnyal, a 18 éven aluliak esetében pedig kizárólag védettségi igazolvánnyal rendelkező felnőtt felügyeletével lehet igénybe venni.

(Hatvanonline.hu)

Megosztás:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest

Az Ön hirdetésének helye

(365 x 270 px)
Hírek
Kategóriák

Hírlevél

Iratkozzon fel hírlevelünkre:

HelloKóka.hu