Lezárt akta: Bezárt családi vállalkozás Tápiószecsőn

Gyermekeiket is bevonta a drogüzletbe az a tápiószecsői házaspár, akik ellen most fejezték be a nyomozást a nagykátai rendőrök.

Közös, a kereskedés indításakor 14,5 éves fiuk, valamint az asszony előző kapcsolatából született 18 éves fiatalember is kivette a részét a családi vállalkozásként 2020. év eleje óta működtetett „kristályos” üzletből. A bűnös tevékenységről tudomást szerző rendőrök először adatokat, információkat gyűjtöttek, majd 2021. március 16-ára rajtaütést szerveztek a család – az üzlet székhelyéül szolgáló – otthonában. Az akcióban bilincseltek, elfogtak, lefoglaltak, mértek, bezacskóztak, előállítottak, kihallgattak.

A rendőrök a házban végrehajtott kutatás után kábítószergyanús anyagokkal, valamint a vagyon-visszaszerzés biztosítása érdekében lefoglalt pénzzel, ékszerekkel, autóval távoztak.

Három férfit, az 56 éves családfőt, H. Attilát, unokatestvérét, a 42 éves H. Zoltánt, valamint a 49 éves S. Tibort őrizetbe vették, azóta is letartóztatásban vannak. Többi társukat is gyanúsítottként hallgatták ki, ők szabadlábon védekezhetnek.

A szervezetet H. Attila irányította, az ügyfelek kiszolgálása az ő tápiószecsői házában zajlott. A drog beszerzésében és eladásában családtagjai és az utcájukban élő bizalmasai vettek részt. A kilenc tagú társaság több milliós vagyont keresett, nem egy olyan fogyasztójuk volt, aki legalább 100 alkalommal ment adagjáért és alsóhangon is minimum 500 ezer forintot fizetett ellátóinak.

H. Attila egyébként mindenre gondolt, 2020-ban néhány hónap kényszertávolléte alatt is gondoskodott az üzemszerű működésről, a kereskedés lebonyolításával egy utcabeli házaspárt, S. Tibort és nejét bízta meg. Az ideiglenes személycseréről vevőit is tájékoztatta, nehogy megcsappanjon a terméke iránti érdeklődés.

A H. Attila és felesége, Ü. Mária elleni gyanúsítás a kábítószer-kereskedelem, és az új pszichoaktív anyaggal visszaélés bűntette mellett kiskorú veszélyeztetése bűntettével egészült ki, hisz nem egyszer fiatalkorú gyermekük szolgálta ki az adagjukért érkező vevőket.

Az etil-hexedron korábban új pszichoaktív anyagnak minősült, a kábítószerek listáján 2021. január 1. óta szerepel. Ez az oka annak, hogy a drogüzlet résztvevőit mindkét bűncselekménnyel meggyanúsították.

A Nagykátai Rendőrkapitányság Vizsgálati Osztálya a nyomozást minden gyanúsított vonatkozásában vádemelési javaslattal lezárta, az ügy iratait átadta az ügyészségnek.

(Forrás: police.hu)

Megosztás:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest

Az Ön hirdetésének helye

(365 x 270 px)
Hírek
Kategóriák

Hírlevél

Iratkozzon fel hírlevelünkre:

HelloKóka.hu