2021. október 28.

HelloKóka.hu

Kóka és környéke hírei

Megvan a 2,5 millió beoltott, szerdán kinyithatnak a boltok

Orbán Viktor kedd délután a Facebook-oldalán jelentette be, hogy megvan a két és fél millió beoltott. Szerdán kinyithatnak a boltok, és újraindulhatnak a szolgáltatások is. Emellett lesznek járványügyi intézkedések is, ezeknek a betartására kéri az embereket a miniszterelnök a videójában. Az oltások folytatódnak hasonló tempóban, és Orbán arra kéri az embereket, hogy regisztráljanak és menjenek el oltásra.

Ennek előzménye, hogy húsvéthétfőn a kormány honlapján közölte a Kormányzati Tájékoztatási Központ (KTK), hogy várhatóan kedd éjfélig, de legkésőbb a szerda délelőtti órákban érjük el ezt. Magyarországon kiemelt jelentősége van ennek a számnak, korábban ugyanis Orbán Viktor és Gulyás Gergely is azt kommunikálták, hogy ennyi beoltottra lesz szükség ahhoz, hogy megkezdődhessen a nyitás.

Mint az a KTK közleményéből kiderült, miután Pintér Sándor belügyminiszter határozatban megállapítja, hogy elértük a bűvös számot, a 144/2021-es kormányrendelet értelmében meg is kezdődik majd a lépcsőzetes újraindítás.

(Telex)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük