Nyertes pályázat: kamerákat telepít az önkormányzat az illegális szemétlerakók visszaszorításáért Sülysápon

Újabb fontos lépést tesz Sülysáp az illegális szemétlerakók visszaszorítása érdekében, ugyanis 20,6 millió forint támogatást nyert el a Tisztítsuk meg az Országot!” Projekt keretében, amiből 12 helyszínen 36 kamera kerül elhelyezésre a város több pontján.

Az Innovációs és Technológiai Minisztérium és az IFKA Közhasznú Nonprofit Kft. által biztosított 100%-os támogatású pályázatra még 2020 őszén nyújtotta be igényét az önkormányzat. A pályázat célja a település több pontján, rendszeresen gondot okozó illegális szemétlerakók környezetének megfigyelése és így az elkövetők beazonosítása és megbüntetése.

A kamerák többsége a DIGI Kft. szolgáltatása elindításakor az önkormányzat által kiépíttetett sötétszál-végpontokon kapcsolódik majd a hálózatra, amik a polgármesteri hivatalban elhelyezett fejegységben futnak össze. A kamerák képét a rendszer eltárolja, így az elkövetőket utólag be lehet azonosítani. A beruházás során minden kamerához kiépítik a szükséges áramellátást és a csatlakozáshoz szükséges optikai jelátalakítókat is.

A kamerák helyeinek meghatározásakor az önkormányzat különös figyelmet fordított a rendőrség által javasolt, ún. települési belépési pontok megfigyelésére is, amivel hatékonyabban felderíthetők az elkövetők.

Mivel Sülysáp Város Önkormányzata éves szinten közel ötmillió forintot költ az illegálisan elhelyezett szemétkupacok összegyűjtésére és elszállítására, reméljük, hogy az első félév során kiépítendő kamerarendszer jelentősen csökkenti majd a lerakott hulladék mennyiségét és a felszámolás költségeit.

Katus Norbert alpolgármester

(Sulysap.hu)

Megosztás:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest

Az Ön hirdetésének helye

(365 x 270 px)
Hírek
Kategóriák

Hírlevél

Iratkozzon fel hírlevelünkre:

HelloKóka.hu
x  Powerful Protection for WordPress, from Shield Security
This Site Is Protected By
Shield Security