Őszi kirándulások

A természetben lenni, bebarangolni a régió környezeti szépségeit szinte minden évszakban érdemes. Mi magunk is már számos kirándulás lehetőséget hoztunk el ajánlóként nektek, köztük több tematikus túrát is. Most újabb kettő különleges helyet hoztunk, amit szintén érdemes bejárni, hogyha kirándulást terveztek a megyében.

Vörös-kő

Ez a helyszín nem tartozik a legismertebb kirándulóhelyek közé, így aki csendre és nyugalomra vágyik annak ideális célállomás. Tahitótfaluból indulva egy könnyed sétával érhetünk el az erdő széléhez, ahonnan a sárga útvonalat követve jutunk fel az 521 méteres hegycsúcsra. Miközben az Ugró-patak szurdok mellett haladunk érdemes lepillantani néha a mélyben csordogáló vízre. Utunkat több helyütt források szegélyezik, a Hétvályús elnevezésűben kulacsunkat is bátran megtölthetjük. Itt nem árt, ha meg is pihenünk egy kicsit, mert a következő 10-15 percben egy erősen meredek szakaszon kell majd felkapaszkodnunk a hegytetőre. A ránk váró látvány viszont kárpótol minden erőfeszítést, hiszen a csodás Szentendrei-sziget nyújtózik el a lábunk előtt. Megnézhetjük az 1948-ban épített Felszabadulási Emlékművet, de a környező élővilágra is érdemes néhány pillantást vetni. A piros jelzést követve egy szerpentines ösvényen jutunk le a Rekettyés-tóhoz, ahol ciripelő tücskökkel, rézsiklókkal és mocsári teknősökkel is találkozhatunk, végül ugyanezen az útvonalon maradva Leányfalun lyukadunk ki, és itt tudjuk lezárni a kirándulást.

Alsó-Jegenye-völgy

Az Alsó-Jegenye-völgy egy mesébe illő kirándulóhely, amely a fővárostól nem messze található, Budapest és Solymár határán. A viszonylag könnyű, 5,6 kilométeres túra a Paprikás-patak mellett vezet végig, ahol a sárga sávot és a kék Mária-jelzéseket kell követnünk. Így juthatunk el a Budai-hegység legnagyobb vízeséséhez, amely közel 5 méter magasból zúdul le. A patak partján sétálva az 1930-as években létrehozott strandfürdő maradványaiba ütközhetünk, majd egy erózió pusztította homokfalhoz érkezünk. A Rózsika-forrást és egy nagy tisztást elhagyva megpillanthatjuk a túra utolsó állomását, a solymári várat a 180 méter magas Mátyás-domb tetején. Érdemes egyébként egy egész délutánt rászánni erre a kirándulásra, hiszen a mohás kövekkel, a romantikus, patakon átívelő fahidakkal, a kalandos vízeséssel és várral a Jegenye-völgy családoknak, baráti társaságoknak és  pároknak is ideális hétvégi kikapcsolódás lehet.

(pestmegyeimustra.hu)

Megosztás:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest

Az Ön hirdetésének helye

(365 x 270 px)
Hírek
Kategóriák

Hírlevél

Iratkozzon fel hírlevelünkre:

HelloKóka.hu
x  Powerful Protection for WordPress, from Shield Security
This Site Is Protected By
Shield Security