Strandok a Dunakanyarban

Elkezdődött a nyári vakáció és az igazi nyári hőség is megmutatta magát. Így már tényleg semmi akadálya, hogy felfedezzétek a legjobb strandokat a vármegyében. Összegyűjtöttünk néhányat a régió hűsölési helyeiből, hogy segítsünk kiválasztani a számotokra leginkább kedvezőt. Fürdőruhát, strandtörcsit, naptejet elő, irány a strand! Természetesen a felsorolás még bőven folytatható?

Dunabogdányi strand

Ez a hely nagyszerű választás azoknak, akik nem szeretik a fürdőket, de szívesen hűsölnek nyáron a vízparton. A strandnak számos tulajdonsága van, amely ide csalogatja a környéken lakókat és a kirándulókat. A lassan mélyülő víz a kisgyerekeknek is nagyon biztonságos, a homokos-néhol iszapos part pedig sokkal kedvezőbb a strandoláshoz a kavicsos talajnál. 2009 óta hivatalosan is lehet fürdeni a dunabogdányi szabadstrandon, a vízminta mindig kiváló a fürdéshez, és strandszezon előtt a homokot is mindig előkészítik a parton a nagy rohamra. A strand közelében két nagyobb büfé és egy pékség található, emellett nem messze fagyizni is lehet. A büfékben tipikus strandos ételeket kóstolhatunk, mint a sült krumpli, a hamburger és a hot dog, de a jégkrémválaszték is kiváló. Egy korsó hideg sörre is bármikor érdemes beugrani ide. Bár a strand területén kutyák nem tartózkodhatnak, a büfékben gyakran hűsölnek az árnyékben a négylábúak is. A két büfé mosdóját lehet használni (az egyiket fizetés ellenében), a strandnak külön mosdója, zuhanyzó helyisége nincs.

Horányi szabadstrand

A Szentendrei-szigeten, Alsógöddel éppen szemben találjátok ezt a homokos, helyenként kavicsos strandot, ahol öltözők és büfék is várnak benneteket. A víz fokozatosan mélyül.

Nagymarosi szabadstrand

Az egyik legmenőbb strand a Dunakanyarban a nagymarosi szabadstrand, hiszen amellett, hogy valami elképesztő a panoráma a szemközti Visegrádi Fellegvárra, a parton számtalan gasztronómiai egységet és szuper játszóteret is találtok. Természetesen mosdó és öltöző is van a strandon. A 200 méter hosszú part többnyire füves, de van homokos, illetve kavicsos része is. A közelben öltöző, korszerű játszótér és több büfé is található, ezekben igazi strandos ételek közül lehet választani, a hekktől a hamburgeren át a lángosig. A hangulatos vízparthoz sétatávolságra gourmet burgereket, kemencés lángost, helyi szörpöket és kézműves fagyit is lehet kóstolni. A nagymarosi strand környékén található vendéglátóhelyek árai korrektek és az ízekkel is bárki elégedett lehet.

Postás strand, Szentendre

150 méter hosszú, homokos part és gyorsan mélyülő víz jellemzi a szentendrei Postás strandot, ahol öltözők, játszótér és büfék is kialakításra kerültek. A vízparti pihenő helyet 150 méter hosszú, homokos part és gyorsan mélyülő víz jellemzi. A strand kutyabarát szakasszal is rendelkezik. Ha pedig a strandolást kiegészítenétek más programmal is, akkor akár be is ugorhattok a hangulatos kis belvárosba, vagy a Duna-korzóra enni, hiszen jó éttermekből Szentendrén nincs hiány.

Zebegényi szabadstrand

Nemrég újult meg a gyönyörű zebegényi strand, ahol 100 méter hosszú kavicsos part, fokozatosan mélyülő víz várja a strandolókat. Öltöző, mosdó, illetve egy árnyékos homokozó is található a parton. Bár közvetlenül a strandon nincs büfé, mindössze pár száz métert kell csak sétálnotok, ha egy kis felfrissülésre, kávéra vágytok. A Helyben Kávézó kínálatában nem fogtok csalódni.

forrás: ilovedunaknyar.hu

Megosztás:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest

Az Ön hirdetésének helye

(365 x 270 px)
Hírek
Kategóriák

Hírlevél

Iratkozzon fel hírlevelünkre:

HelloKóka.hu