SZÉP kártya: vasárnaptól bármelyik alszámláról lehet költeni

A koronavírus-járvány miatt sok embernek okozott komoly gondot, hogy a béren kívüli juttatása felhalmozódott, ugyanis a veszélyhelyzet miatt a SZÉP-kártyákról nem lehetett úgy költeni, mint korábban.

Az Orbán Viktor által aláírt rendelet átmenetileg orvosolja ezt a  helyzetet, év végéig biztosítja az alszámlák közötti átjárhatóságot, vagyis bármelyik alszámláról lehet költeni bármilyen, a Széchenyi Pihenő Kártya felhasználásának megfelelő célra.

Magyar Közlönyben kihirdetett módosítás április 25-étől, vasárnaptól teszi lehetővé, hogy az eredeti szerződéstől eltérően, a szolgáltató elfogadja a nem a tevékenységi körébe tartozó alszámlán lévő egyenleget, a kártyabirtokos pedig az egyes alszámlákon lévő pénzeszközt másik alszámlánál meghatározott szolgáltatásra is felhasználhatja – nem beleértve a szolgáltatás közvetítését.

Ez azt jelenti, hogy például a szálláshely alszámlán lévő összegeket – amelyeket a veszélyhelyzet alatt a legnehezebben lehetett elkölteni – éttermi vagy egyéb vendéglátásra: elvitelre, kiszállításos ételre és rövidesen a teraszos fogyasztásra is lehet majd költeni.

Megosztás:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest

Az Ön hirdetésének helye

(365 x 270 px)
Hírek
Kategóriák

Hírlevél

Iratkozzon fel hírlevelünkre:

HelloKóka.hu
x  Powerful Protection for WordPress, from Shield Security
This Site Is Protected By
Shield Security