Szeptembertől emelkednek a gyorshajtásért járó bírságok

A kormány döntése értelmében 2023 szeptember 1-jétől minden kategóriában növekednek a sebességhatár túllépéséért kiszabott bírságok. A változások a hétfői Magyar Közlönyben jelentek meg. A pontos összegeket táblázat formájában is közölték, amelyből kiderül, hogy az egyes sebességhatárok túllépése esetén milyen bírságokkal kell számolniuk a gyorshajtóknak.

Mit jelent ez a gyakorlatban?

A döntés hátterében a júliusi gyorshajtások számának növekedése áll. Egyik említésre méltó eset az Árpád hídon történt tragikus baleset, ahol egy Mercedes 171 km/órával száguldott át, holott a megengedett sebességhatár 70 km/óra volt. Ez a túllépés 101 km/órával volt több a megengedettnél, így a szeptembertől érvényes bírságtáblázat alapján 260 ezer forintos büntetést von maga után.

Emlékezetes még a 2017-es eset, amikor M. Richárd fehér Mercedes C63 AMG-je 140 km/órával hajtott a Dózsa György úton, ahol a megengedett sebesség 50 km/óra volt. Az új bírságtáblázat alapján ez a 90 km/órával történő túllépés 390 ezer forintos büntetést eredményezne.

A Margit hídon már egy 55 km/órával történő gyorshajtás is 39 ezer forintos büntetést eredményez. Azonban felmerül a kérdés: vajon valóban ellenőrizni fogják-e ezt a sebességhatárt a hídon?

Összességében fontos, hogy a közlekedők tisztában legyenek az új bírságokkal és a sebességhatárokat betartsák, nem csak a büntetések elkerülése, hanem saját és mások biztonsága érdekében is.

Megosztás:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest

Az Ön hirdetésének helye

(365 x 270 px)
Hírek
Kategóriák

Hírlevél

Iratkozzon fel hírlevelünkre:

HelloKóka.hu