Valós időben követhetőek a Volánbuszok a Google Térképen

A magyarországi közlekedés új mérföldkövet ért el: mostantól a Google Térkép segítségével valós időben követhető az ország összes Volánbusza. Ezt a fejlesztést Vitézy Dávid, a projekt mögött álló egykori közlekedési államtitkár jelentette be Facebook-oldalán.

Vitézy elmondása szerint a munka még 2022-ben, államtitkárként kezdődött, és mostanra érkezett el a befejezés stádiumába. A Google Térkép mostantól a teljes országos Volánbusz helyi és helyközi szolgáltatásának valós idejű adatait is közzéteszi. Fontos megjegyezni, hogy a helyi adatok csak azon városokban érhetőek el, ahol a buszok műholdas nyomkövetővel rendelkeznek.

Ez a fejlesztés nem újkeletű ötlet. Vitézy emlékeztetett arra, hogy hasonló rendszert vezettek be Budapesten a BKK-nál. Örömét fejezte ki, hogy ez a szolgáltatás most már országos szinten is elérhető.

A projekt megvalósítása során a Volánbusz és informatikai partnerei hatalmas feladatot láttak el: a régi 24, majd 7 különböző Volán-cég kaotikus, eltérő és gyakran hiányos menetrendi és vonalhálózati adatbázisait dolgozták fel és tették alkalmassá a Google Térképen való megjelenítésre valós időben.

A járatok követéséhez a felhasználóknak csupán a Google Térkép megálló ikonjára kell kattintaniuk, így könnyedén tájékozódhatnak a buszok aktuális helyzetéről és várható érkezési idejéről. Ez a fejlesztés jelentős előrelépés a közösségi közlekedés területén, és nagyban javítja az utazási élményt az országban.

Megosztás:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest

Az Ön hirdetésének helye

(365 x 270 px)
Hírek
Kategóriák

Hírlevél

Iratkozzon fel hírlevelünkre:

HelloKóka.hu
x  Powerful Protection for WordPress, from Shield Security
This Site Is Protected By
Shield Security